Kotletes no padomju laika ēdnīcas ir klasika! Šeit ir recepte, ko daudzi atceras un mīl.
Sastāvdaļas:
500 g maltas gaļas (liellopu, cūkgaļas vai abu veidu maisījums).
1 sīpols
2 olas
3 ēdamkarotes piena
3 ēdamkarotes rīvmaizes
1/2 glāze vārītu rīsu
Sāls, pipari pēc garšas
Milti pārkaisīšanai
Augu eļļa cepšanai
Lasi arī: Kāpēc kaķi tik dīvaini reaģē uz savu atspulgu spogulī? Tas noteikti jāzina visiem murrātāju saimniekiem!
Lasi arī: Gatavoju ļoti garšīgus un vienkāršus salātus ar gaļu un dārzeņiem. Salāti sanāk koši un apetītlīgi
Norādījumi:
Sīpolus smalki sagriež un apcep pannā, līdz tie kļūst zeltaini. Ļauj atdzist.
Lielā bļodā sajauc malto gaļu ar ceptajiem sīpoliem, olām, pienu, rīvmaizi, vārītiem rīsiem, sāli un pipariem. Labi samaisa, lai visas sastāvdaļas vienmērīgi sajauktos.
No maisījuma veido apaļus, plakanus pīrādziņus.
Katru pīrādziņu iemērc miltos, lai tas iegūtu labu garozu.
Uzkarsē pannu ar augu eļļu uz vidējas uguns. Cep kotletes no katras puses dažas minūtes, līdz tās kļūst zeltainas un iekšpusē pilnībā gatavas.
Kotletes pasniedz karstas ar kartupeļu biezeni, vārītiem kartupeļiem, dārzeņu vai griķu piedevu. Izbaudiet garšu!